публикации

Лимагрейн се стреми непрекъснато да споделя актуална информация по отношение на основните зърнени и маслодайни култури, които предлага на българския пазар. Запознайте се с резултатите от ежегодните мониторинги при рапицата по отношение на жълта вироза и синя китка, обследване на посевите с пшеница и ечемик, наблюдения върху пролетните култури и особено при слънчогледа (синя китка, разпространение на мана) и разбира се съвети за животновъдите и производителите на силажна царевица. Споделяме с вас актуални тенденции и технологии, добри практики в отглеждането на земеделските култури.

LG АСТЕРИОН Тенденции

LG АСТЕРИОН

LG Астерион е ново поколение ранна пшеница от селекцията на Лимагрейн. С изключително балансиран здравен профил и устойчивост на основни листни болести по пшеницата.

май 25, 2023
<strong><em>ДОБРА ХРАНА – ЗДРАВИ ЖИВОТНИ – ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС!</em></strong> Тенденции

ДОБРА ХРАНА – ЗДРАВИ ЖИВОТНИ – ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС!

Царевичният силаж заема основно място при изготвянето на дажби за изхранването на млечните и месодайните крави. Ключов момент е разбирането на основните качествени показатели, като скорбяла, сухо вещество, UFL, d-NDF.

януари 5, 2023
Оптималното влагоотдаване е ключът към намаляване на разходите при царевицата Тенденции

Оптималното влагоотдаване е ключът към намаляване на разходите при царевицата

Оптималното влагоотдаване е ключът към намаляване на разходите при царевицата. В статията ще разгледаме процеса на механично сушене, как би могъл той да бъде оптимизиран и от друга страна –  каквa генетиката предлага, като решение, което предоставя ползи на земеделския стопанин.

декември 15, 2022