Вижте 12-те рисунки и имената на техните автори от цялата страна, които ще намерят място по страниците на Календар 2024г. на Лимагрейн

За периода 1 – 31.07.2023г. получихме над 340 снимки на рисунки и разнообразни творби (от полимерна глина, капачки, плъстена вълна, дърво и пр.) и на всички тях имаше… слънчогледи! Възрастта на участниците беше от 1 г. (да!) до 14 г.

За нас беше изключително трудно да изберем 12 рисунки от толкова много и наистина прекрасни творби, както и само по снимките да преценим доколко децата действително са работили самостоятелно (нека бъдем честни – случва се мама и татко да помагат, вкл. и чрез прекомерна активност и агитация за Like-ове в социалните мрежи, а в случая не това беше целта).

В крайна сметка, отнесохме и критики (няма как), но решението ни беше продиктивано основно от 2 неща – самостоятелна работа и артистичност. И това не означава, че някое дете, което е положило усилия, има по-малко хубава творба от друго – в никакъв случай! Сред 12-те не попаднаха наистина У-Н-И-К-А-Л-Н-И произведения. Това просто означава, че стилистиката на календара ни ще бъде подчинена на малко по-абстракти слънчогледи, защото вярваме, че мисленето “извън кутията“ е нещо хубаво. Да кажем, че това е наше право като организатори, но и нека да напомним, че творческият подход и fair play-ът бяха част от условията.

Освен 12-те ГОЛЕМИ награди, взехме решение да дадем още 30 по-малки поощрителни награди. Всички победители, поощрени и участници са публикувани на страницата ни във Фейсбук.

Всеки може да свали и ГРАМОТА за участие, в която името на детето да бъде изписана от Вас!

Нашият избор в крайна сметка се спря на (снимки в галерията горе):

МИЛЕНА РУСЕВА – 4Г., ОТ ГР. БУРГАС

МИКАЕЛА ТОДОРОВА – 8Г., ГР. ТЪРГОВИЩЕ

ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА – 7Г., ГР. ШУМЕН

ИЛИЯНА МАТАКОВА – 9Г., ГР.ЛЮБИМЕЦ

БОЯНА МУРАТИ – 7Г., ГР.ПЕРНИК

ВЕНЦИСЛАВ КОЛЕВ – 12Г., ГР.ЛЮБИМЕЦ

НИКОЛ ГАЛЕВА – 9Г., ГР. ДОБРИЧ

ДИЛЯН ИВАНОВ – 8Г., ГР.ШУМЕН

АЛЕКСАНДРА ТОДОРОВA – 14Г., ГР.ПЛЕВЕН

ЗАРФЕ АНГЕЛОВА – 13Г., С.ГОЛЯМО СОКОЛОВО

БОЖИДАР АТАНАСОВ – 10Г., ГР.СОФИЯ

ДАРИНА СТАНКОВА – 10Г., ГР.СЛИВЕН