Публикации

ОТНОВО НА ВЪРХА С ЛИМАГРЕЙН

Годината ще бъде добра за пролетните култури. Само че всяка година в земеделието е различна. Тази пролет например, предостави неблагоприятни условия при поникването на царевицата и слънчогледа. Въпреки това качествената генетика се отличи. И сега се развива успешно по полетата на страната. Землището на село Безводица не прави изключение. Там в края на месец юли се проведе открит полски ден, на който зърнопроизводители от Добричка област се събраха по покана на фирма Лимагрейн. Те се запознаха нагледно с представените хибриди царевица и слънчоглед от продуктовата листа на мултинационалната компания.

Генетиката на LG при житни култури – гаранция за качество и добив!

„Лимагрейн има водещи позиции в селекцията на пшеницата и ечемика в Европа, а в южната част на континента тя е лидер. Лидерството на юг е плод на повече от 30-годишна работа по разработването и внедряването на сортове, адаптирани за тази географска и климатична зона, където се намират Испания, Южна Франция, Италия, Сърбия, България и Румъния, подчерта Жил Стагнаро и допълни: „В тези държави LG има водещо пазарно присъствие и разработки. Това е едно много сериозно послание към българските фермери. Защо? Защото България се превърна в сериозен играч на пазара на пшеница, благодарение на големите инвестиции във всички сфери на зърнопроизводството – техника, торене, растителна защита и разбира се, генетика.“

НЕДОСТИЖИМА СИГУРНОСТ В ПРЕДСТАВЯНЕТО

Лимагрейн влезе в сезон 2018 при рапицата с лидерски продукти и амбиции за водеща роля при зимната маслодайна рапица не само в България, но и в Европа. След завоюваните през последните години пазарни позиции, когато LG удвояваше всяка година продажбите си, дойде ред и на това, което всички очакват от селекционер от такъв калибър – да покаже, че може повече. Първата и най-сериозна крачка Лимагрейн прави с цели 4 нови хибрида от последно поколение  – LG Архитект, LG Аспект, LG Анистън и LG Абсолют. Тази новина носи две послания – по-висока продуктивност и недостижима досега сигурност в представянето.

АРХИТЕКТ – ПРОЕКТИРАЙ БЪДЕЩЕТО СИ!

Генетическа устойчивост на TuYV вироза

Генетически подобрена устойчивост на разпукване на шушулките

Лимагрейн представя най-доброто от рапицата – отличен, генетичнозаложен потенциал за добив. Голям брой зърна от единица площ и висока маса на 1000 семена. Максимална конкурентност.

 

ТОП ПРОДУКТИ ЗА ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ И МИНИМУМ РИСКОВЕ

И тази година едно от най-атрактивните участия на АГРА 2018 беше на семенарската компания Лимагрейн. Лимагрейн е една достойна, мултинационална компания, представена на всички континенти, подчерта Димитър Дойчев, изп. директор на Лимагрейн България.

ВСЯКО ПОЛЕ ИМА НУЖДА ОТ СВОЯ ВЕРЕН СПЪТНИК

Всяко поле има нужда от своя верен спътник

 

От климатична гледна точка 2017 година беше много пъстра, като остави след себе си стопани, които дори и не са мечтали за добивите, които прибраха в складовете си, до региони, в които опустошителни градушки и бури събориха цялата реколта на земята. Картината бе различна за производителите от двете страни на Стара планина, където традиционно се отчитат разлики между 20-30% в добивите. Такава бе изтеклата година и земеделците за пореден път осъзнаха колко е важно да имаш верен спътник до себе си, когато природата се опълчва с най-яростна силна, показвайки своята стихийна сила и непреклонност пред труда и усилията на хората.

Хибридите на LG фаворит и в Крайморска Добруджа

Стабилност при екстремни климатични условия и гарантирани добиви – това е отличителната черта на генетиката на LG при царевица и слънчоглед. Въпреки 3-месечната суша в Добруджа през изминалото лято, земеделската кооперация в село Гурково отчита добиви над средните за региона.

ЗАЩО HYDRANEO?

HYDRANEO®

НОВ ПОДХОД И ПЕРСПЕКТИВИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА РИСКА ОТ ЗАСУШАВАНЕ С ЛИМАГРЕЙН

 

Какво накара Лимагрейн да предложи решение за управление на риска от засушаване при царевицата?

Стресът, който сушата причинява върху растенията, засяга повече от 70% от европейските площи с царевица за зърно и води до загуба на добиви до 80%. Ето защо Лимагрейн, чрез своята търговка марка LG, предлага Hydraneo – ново решение за управление на риска от засушаване, за да помогне на фермерите да защитят своя добив при суша.

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ЛИМАРЕЙСИНГ 2017

За пореден път екипът на Лимагрейн доказа, че освен качествена генетика, предлага и качествено забавление.  В разгара на есенната кампания семенарската компания събра свои лоялни клиенти за нестандартно приключение. То премина под мотото Лимарейсинг 2017 и се проведе между 4 и 6 септември в изискан хотел край Правец. Фермерите, гости на събитието премериха сили, изобретателност и добро настроение в щуро забавление.

Новата генетика на Лимагрейн надгражда добива

Лимагрейн през последните 2 години напълно обнови портфолиото си в сегмента слънчоглед, работейки в посока, селекция на хибриди, предназначени за засушливи условия, воден и температурен стрес. Лимагрейн разполага с най-добре адаптираното портфолио, обясни продуктовият мениджър на компанията за България Божидар Бонев.

Високопродуктивни хибриди при пролетните култури от LG

Слънчогледови хибриди от нова генерация, устойчиви на синя китка, показа фирма LG по време на открит ден в полетата на земеделската кооперация „Клас 2002“ в с. Безводица с председател Живко Желязков.

Старт на жътва рапица с добиви над 400 кг/дка

Хибридът Астроном достигна 495 кг/дка

Старт на жътвата на рапица с Лимагрейн в стопанството на Георги Стефанов от русенското село Сандрово.

„На това поле правим открит полски ден с жътва, заради това, че годината беше много интересна като климатични условия и искаме да покажем на фермерите предимствата на този тип генетика, с който сме популярни“, каза продуктовият мениджър на Лимагрейн България Божидар Бонев при откриване на срещата.

КОНРАД CL – Клиърфийлд хибрид рапица НОВ!

Конрад CL е нов Clearfield хибрид, който защитава по най-добрия начин заложените в него генетични и технологични ресурси, позволявайки на растенията да достигнат пълния си потенциал.

ЛИМАГРЕЙН – генетиката, която прави земеделието печелившо

Компанията представи новите си продукти на Агра 2017

През 2017 г. Лимагрейн предлага на българските фермери отлични решения при двете основни пролетни култури – царевица и слънчоглед. „При слънчогледа продължаваме да развиваме двата основни сегмента – за едра ядка и за производство на масло, където новите предложения са 5. Новите предложения са в Клиърфийлд технологията, конвенционалната и един Експрес хибрид, който е предназначен основно за фермерите от Южна България. При царевицата фокусът е върху сухоустойчиви хибриди и на тази база новите предложения от технологичната линия HydraNeo са две.

ПО-ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ – въпрос на избор и… нова селекция

ЛИМАГРЕЙН представи обновеното си портфолио в северна България

Нови предложения при слънчогледа

С тези нови слънчогледови хибриди надграждаме във всяко едно направление важните стопански качества – при добива, маслеността, и при два от хибридите поддържаме отлично ниво на едрината на семките, което е атрактивно за тези, които реализират продукцията си за ядка.

Изключителна история, която продължава да се пише и днес, основана на три основни ценности: ПРОГРЕС, ПОСТОЯНСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО

ЛИМАГРЕЙН е кооператив, създаден и управляван от 2000 фермери и винаги се е ръководил от нуждите на своите клиенти и собственици – земеделските производители.

Компанията успешно се справя с най-трудната задача да предлага универсални продукти, генериращи отлична стабилност в условия на трайно променящ се климат и  несигурни пазари. Клиентите на Лимагрейн се възползват от много добре оптимизирани портфейли от хибриди и сортове, които предлагат широки възможности за реализация на продукцията добита от тях.

Високото технологично продуктово ниво се интегрира практически във всички съвременни иновации, опазващи слънчогледа, царевицата, рапицата, пшеницата и ечемика от факторите, които най-силно лимитират добива.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

След десетки години, белязани от безброй постижения, следва продължението на това богато наследство да бъде изписано с ентусиазъм:

БЪДЕЩЕТО ЗАПОЧВА СЕГА!!!

Лимагрейн – 50-годишната история на успеха

Компанията предлага нова генетика и програми за 2017

Семенарската компания Лимагрейн представи продуктите си за настъпващия сезон на мащабен семинар в Пловдив. Официалната част започна с видео презентация на историята на фирмата от нейното създаване, развитието й през почти 7-те десетилетия в световен план, за да се превърне днес в една от четирите най-големи семенарски компании в света. Днес Лимагрейн е с годишен оборот от 2,4 млрд.  евро, а инвестициите в наука и проекти са 200 млн. евро годишно. В мултинационалната компания днес работят 1 000 заети с наука служители в 69 селекционни центъра по целия свет. Като логично следствие към днешна дата Лимагрейн е водеща семенарска компания в създаването и разпространението на хибриди от маслодайни, житни и други култури. Неслучайно и рекордьорът при пшеница в книгата на Гинес е сортът Айнщайн на Лимагрейн, който впечатлява със своя добив от 1 563 кг/дка

Зърнопроизводител от Русенско препоръчва Лимагрейн

Френската генетика е в основата на успешния му бизнес

Новата Clearfield Plus технология при слънчогледа на Лимагрейн е номер едно в стопанството на земеделския производител Пламен Генчев. Зърнопроизводителят отглежда зърнено-житни и маслодайни култури на площ от 24 хил. дка. Земята му е разпределена в няколко селища на Русенска област, като зърнената му база се намира в село Борисово. „70% от площите ми, заети със слънчоглед, са с хибриди на Лимагрейн. Преди повече от 10 години Пламен Генчев за първи път пробвал LG слънчоглед и засял LG 56.65, като бил очарован от хибрида. Конвенционалният LG 56.65 М хибрид вече 10 години е неотменна част от сеитбооборота на земеделския стопанин.

Лимагрейн пуска нова генерация хибриди слънчоглед. HYDRANEO – революция в производство на царевица

Открит полски ден проведе Лимагрейн при земеделския производител Мартин Маринов от село Дропла.

На демонстрационни площи младият зърнопроизводител е заложил цялото портфолио слънчоглед и царевица на френската компания. „Разчитаме на Лимагрейн хибридите при пролетните култури. Работим и с тяхна пшеница. Тази година добивът ни беше над 900-950 кг/дка на масови полета въпреки силното засушаване. Авеню, Анапурна и Андино вече трета година се представят отлично“, сподели домакинът на полския ден.

Устойчиви добиви от пшеница и рапица на Лимагрейн

 Тазгодишната инициатива „Хляб на мира“, която се проведе в близост до гр. Бургас, стана повод да се срещнем с Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите от Бургаска област и член на УС на НАЗ.

Освен това той е и земеделски производител, който обработва около 54 хил. декара земя. Вече 5-6 години фермерът използва селекцията семена на Лимагрейн, основно при пшеницата. „Пшеницата на Лимагрейн ме впечатлява с това, че е устойчива на болести и дава много добър добив. И понеже е устойчива, може да мине с по-малко пръскания. За нас, производителите, това е важно – да има има висок добив, и в различните години той да е устойчив. А пшеницата на Лимагрейн напълно отговаря на тези показатели.

Лимагрейн представи впечатляващо портфолио с есенни култури

Компанията отново ще предложи атрактивни промоционални програми при рапицата

Пшеница, ечемик и рапица представи фирма Лимагрейн по време на Открит ден, състоял се в полетата на ЗК „Възраждане“ в добричкото село Паскалево. Така в реални условия земеделци от региона видяха как се представя елитната генетика. От 3 години кооперацията залага на сортовете пшеница на Лимагрейн. През изминалата стопанска година въпреки сушата най-ранният сорт Авеню е дал 818 кг от декар, сподели председателят Живко Желев.

Генетика подходяща за директна сеитба

Коя генетика може да оцелее в тежките условия на директна сеитба ?

„Лимагрейн предлага продукти, които са изключително успешни и се представят много стабилно най-вече при засушливи условия и високи температури.

На две от полетата на агрофирмата в землището на град Раковски бяха засети LG 55.55 CLP и LG 55.42 CL. Тези два хибрида са изключително сухоустойчиви, устойчиви са на мана и на всички раси синя китка. Друго предимство на генетиката е изключително високата масленост и нулевата предразположеност към стрес след третиране с хербицид…“